Monday, May 4, 2020

Eesti Kaevandusmuuseumi töödest ja tegemistest eriolukorras


Vastavalt Vabariigi valitsuse poolt kehtestatud eriolukorrale sulges Kaevandusmuuseum uksed 13. märtsil. 

Seega meil praegu tulu puudub. Eelmisel aastal samal ajal teenisime ca 30 tuhat eurot kuus ja saime iseendaga hakkama. Edasi juunis, juulis, augustis teenime tavaliselt nii palju, et jätkub kuni järgmise hooajani. See aasta tuli aga kevad teisiti.
Kasutame Vabariigi Valitsuse poolt välja pakutud leevendusmeetmeid – töötukassa kaudu töötasu hüvitamist, riiklike maksude ajatamist, elektrilevile maksude ajatamist, ainult hädavajalike remondiseadmete soetamist.

Ootame EAS-i turismivaldkonna ning Kultuuriministeeriumi kultuurivaldkonna meetmete tingimuste avalikustamist, kas ja kuidas me neile tingimustele vastame, et eriolukorras hakkama saada.
Klienditeeninduse naised suunasime suurpuhastust läbi viima ja paar nädalat oli naispere sunnitud ka kodus olema. Nüüd on ilmad soojemaks läinud ja on võimalik territooriumil lehtede riisumine ja koristamine.

Giidid, remonditöölised jätkasid maaaluse tehnika hooldustöid ja survepesuriga kaevanduskäikude pesemist. Nemad on selles mõttes rahul, et saavad tehnika juppideks võtta, kõik kulunud osad välja vahetada ja pole külastajaid, kelle pärast peaks vahepeal kolud kokku korjama. Suur abi on meil olnud Taltechi Virumaa Kolledži praktikandist, kes on meie tehnilise juhi Alo Abeli juhendamisel laaduri ja kaaduri elektriosad renoveerinud – välimus on jäänud samaks, aga sisu on saanud kaasaegseks. Seega saame tulevikus olla kindlad, et meie tehnika töötab laitmatult ja seda külastajatele töötavana eksponeerida.

Teadmine, millal me uksed lahti saame teha, on jätkuvalt ebamäärane. Kuna meil on kohvik ja kokk, siis võiks ju kokk ikka oma tööd teha. Seega hakkasime sellel nädalal pakkuma Kohtla-Nõmme rahvale võimalust sooja lõunat koju tellida. Esimene nädal on läinud päris hästi ja maitsvalt. Aga jätkuvalt on meil võimekust veel kliente juurde võtta. Menüü on üleval meie FB lehel ja tellida on vaja eelmisel päeval telefonil 3324017 või meili teel info@kaevandusmuuseum.ee.

Sel nädalal rajas Toila valla Spordi- ja Kultuurikeskus Kaevandusmuuseumi territooriumile algajasõbraliku 9-korvilise discgolfi raja. Keeruliseks teeb raja tiik, mille ümber rada jookseb.

Head sõbrad, kasutage aega tervislikuks liikumiseks ja nii kui eriolukord lõpeb, ootame külalisi mujalt Eestist ja maakonnast külla Kaevandusmuuseumisse.

Etti Kagarov
juhatuse liige
SA Eesti Kaevandusmuuseum

1 comment:

  1. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume igasuguseid laenuteenuseid (eralaen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete