Monday, May 5, 2014

Euroopa meie koolis

Aprillis osales Toila Gümnaasium projektis Europe makes school in Estonia. Programmis saavad osaleda üldhariduskoolid ja erinevate kõrgharidusvahetust toetavate programmide raames ajutiselt Eestis õppivad välistudengid või Eestis kõrgharidust omandavad välismaalased, kes on pärit mõnest Euroopa riigist. Meie kooli partneriks osutus sakslanna Elena Seeger, kes alates eelmisest sügisest õpib vahetusüliõpilasena Erasmus programmi raames Eesti Kunstiakadeemias.

Toilas viis Elena läbi kolm saksa keele tundi 3.-8. klassi õpilastele. Alustuseks laulis Elena kitarri saatel eesti keeles enda kogemustest Eestis. Kuna Elena on pärit Lõuna-Saksamaalt Baden-Württembergi liidumaalt, siis tutvustas ta tundides just oma kodukanti ja sealseid traditsioonilisi sööke. Õpilastel oli ka huvitav teada saada, millist muusikat saksa noored tänapäeval kuulavad.
4. klassis rääkis Elena kõigepealt endast ja siis oli lastel võimalus ennast tutvustada ning Elena küsimustele vastata. Lõpuks õpiti selgeks ka üks saksakeelne kaanon.

Signe Ilmjärv
saksa keele õpetaja


No comments:

Post a Comment