Monday, May 5, 2014

Mektory – see on maja täis uusimat tehnikat ja põnevaid võimalusi


25. aprillil käis Toila Gümnaasiumi 5.a klass koos Lea Rannaga ekskursioonil Tallinnas innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses MEKTORY ja TTÜ raamatukogus. 6. klassist olid kaasas Laura-Johanna Junolainen, Mari Sarap, Risto Põdra ja Georg- Rudolf Sarap.

Ekskursiooni organiseeris meile Lea Rand. Möödunud aasta sügisel kuulutas Toila raamatukogu välja luulekogude konkursi. 5.a ja 6. klass võtsid sellest aktiivselt osa ja tänutäheks saidki nad väga huvitava ekskursiooni.
Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory osalesid lapsed COOL TOOL töötoas. Seal oli võimalus igaühel endale vineerist mõni kujuke väljasaagida või proovida näiteks küünlajalga treida. Masinad, millega lapsed töötasid, olid väga turvalised. Saag vineeri lõikas, aga näppu mitte!
 
Veel meeldis koosolekuruum, mille üks sein oli läbipaistvast klaasist, aga vajadusel sai seda läbipaistmatuks muuta. Elevust tekitas ka 3D printer, meteoriit, „rääkiv puu“ ja robotid. Üht robotit said lapsed ka ise juhtida.
Märkimata ei saa jätta, et meie grupp oli alles teine õpilaste grupp, kes Ida-Virumaa koolidest Mektorysse on jõudnud. Oma seal viibimise kohta saime suurele Eesti kaardile ka oma „jälje“ jätta.
 
TTÜ raamatukogu oli laste jaoks samuti väga põnev. Nad said teada, et seal on 70 000 raamatut. Huvitav oli ka see, et raamatukogu välisseinad on kaetud kangaga, mis summutab müra ja piirab päikesevalgust. Imestust tekitas seegi, et sealt saab raamatu endale ise laenutada ja tagastada nii, et
töötajaga ei pea sõnagi vahetama. Raamatu laenutab ja võtab tagasi masin.
 
Lapsed jäid päevaga väga rahule. Suure tänu bussi eest ütleme ka Toila SPA-le ja bussijuht Tõnule!

Gerli Paumets
5. a klassi juhataja

Foto: Lea Rand
Rohkem pilte vaata TG kodulehelt

No comments:

Post a Comment