Monday, May 5, 2014

Toila vald - 21

Lihavõttepühade eel, 17. aprillil tähistati meie valla 21. sünnipäeva.
Nagu volikogu esimees Roland Peets pidulikul kontsert-aktusel ütles, siis poisikese tempude aeg on möödas ja aeg asuda tegema mehetegusid.
Juba aastaid on traditsiooniks, et valla aastapäeva eel kutsutakse tänuüritusele möödunud aastal meie vallas sündinud lapsed ja nende vanemad. Seekord saadi kokku Naksitrallide juures.

Õhtul jätkus sünnipäevapidu piduliku kontsertaktusega, kus tänati tegijaid ja tunnustati neid, kes oma tegemistega eriti silma paistnud.
Toila valla Aukodaniku tiitli sai tänavu Jüri Gabriel ja Aasta Tegijaks 2013 kuulutati Konju Mõisa Talu OÜ.
Jüri Gabrieli puhul toodi välja, et ta on edukalt jätkanud põllupidamist oma esiisade maadel ning andmas teatepulka uuele põlvkonnale. Ta on olnud aktiivne kogukonna tegelane osaledes Toila valla taasloomisel ning aktiivselt vallavolikogu 6 koosseisu töös.
Konju Mõisa Talu oma uute tehnoloogiatega ja maaelu propageerimisega on oluline märk Eesti põllumajanduse ja turismi kaardil. Nende tegevustega on tähtsustatud Toila valda kui noortele sobilikku äri- ja ettevõtluskeskkonda.
Vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjoni ning seltsingute ja MTÜ-de poolt anti tänu ja tunnustus KULTUURITEGIJA 2013 – Anu Pungasele ja SPORDITEGIJA 2013 – Väino Aulile.
Anu truppi on peetud vääriliseks esinema kõrvuti suuremate „staaridega“ Toila Merepäevadel, filmifestivalil Laterna Magica, Oru pargi promenaadil ja Jõhvi Kontserdimaja aastalõpuballil. Ta ei säästa oma uneaega ega ka isiklikku rahakotti, et saavutada seda, millega oleks rahul nii tema ise, esinejad kui ka publik. Anu esindas muusikaliga meie valda ja kasutas omalt poolt koostatud programmi paljudel erinevatel sündmustel Toila vallas ja
väljaspool. Muusikali proovidesse, planeerimisse ja esinemistesse olid kaasatud erinevates vanusegruppides Toila valla elanikud.
Väino Aul on oma vanuseklassis saavutanud möödunud aastal suurepäraseid tulemusi: Eesti MV orienteerumises 1. koht sprint; 2. koht tavarada; 3. koht teade ja pikk rada. Ta on esindanud valda ka talimängudel orienteerumises. Kui tavaliselt on Väino see, kes valla üritustel fotokaameraga ringi käib, siis seekord jäi ta ise pildile ühega oma paljudest medalitest.
Meeleoluka kontserdiga jätkas Maarja Liis Ilus.
Toila Gümnaasiumi TV noored reporterid Liina Murd ja Kati Markus tegid Maarja Liisiga valla lehe jaoks väikese intervjuu ja küsisid, millised on tema mälestused seoses Toilas esinemistega. Oma esimest esinemist Toilas, mis oli väga ammu, Maarja Liis ei mäleta ja jäi vastuse võlgu. Toilas paelub teda kõige rohkem SPA ja loodus. Samuti arvab ta, et Toila on ilus mereäärne kant, aga kahjuks ei jää tal kontserdite kõrvalt aega seda nautida.
Sünnipäev jätkus meeleoluka tantsuõhtuga, kus sai Raul Räitsaku pilli järgi tantsu lüüa, osaleda Toila valla teemalises viktoriinis ja mängudes. Raulile andsid puhkust meie oma Kaisa Pukk ja Marek Milk.

Sünnipäeva võttis kokku
Lea Rand
Rohkem fotosid sünnipäeva sündmustest vaata siit
ja siit  Toila valla kodulehel

No comments:

Post a Comment