Thursday, May 29, 2014

NOORED PILDIS – rahvusvaheline noorteseminar „My Voice Matters“

6.-12. aprillil 2014 osalesid kolm Toila valla noort Alice, Karmel ning Elisabeth Euroopa Noored projektis "My Voice Matters", mis leidis aset Leedu linnas Marijampolés. Koolinoorte juhendajaks oli neljaski Toila valla noor, Voka Avatud Noortekeskuse vabatahtlik ja Toila Gümnaasiumi vilistlane Kalev.
„Mul on tõesti hea meel, et me viimasel minutil sinna minna otsustasime. Tihti ongi nii, et spontaansed otsused on just need kõige põnevamad. Kuigi see nädal oli väsitav, siis õppisin ma sellest väga palju rohkem kui tavalisest koolinädalast. Õppisin palju Euroopa Liidu kohta ning kuidas seal asjad töötavad. Õppisin palju enda ning teiste inimeste kohta. Kohtusime väga huvitavate inimestega nii Lätist, Leedust kui ka Poolast. Oleksin nii paljust ilma jäänud, kui poleks selles projektis osalenud. Soovitan kõigil vahepeal taolisi julgustükke teha, kui sisetunne ennustab head!“ kirjutab Elisabeth.


 Projekt „My Voice Matters“ keskendus peaasjalikult Euroopa tuleviku teemadele ja noorte osalusele tuleviku kujundamises. Toimusid erinevad loengud ja noored pidasid maha debati teemal „Noorte õigused Euroopas, poolt ja vastu“. Neljal järjestikusel õhtupoolikul toimusid kultuuriõhtud, kus noortevahetuste traditsiooni kohaselt tutvuti erinevate kultuuridega ja osalejad said võimaluse tutvustada enda kodumaad, noorteorganisatsioone, milles ise aktiivsed on jne.
Projekti eesmärgiks oli tuua noori kodanikke lähemale otsustele, rõhutades, et nende arvamus ja seisukohad mõjutavad tugevalt kogu ühiskonna edaspidist arengut.
Rahvusvahelistel noortevahetustel, seminaridel ja koolitustel osalemine on noore jaoks tegelikult eriti soodne, sest puudub osalustasu, kulutused majutusele, toitlustusele ning rahvusvahelisest transpordist pead lõppkokkuvõttes maksma 25-30%.

PS! Nädalajagu peale Leedu noortevahetust sõitis Kalev Euroopa Vabatahtliku Teenistuse programmi raames kuuks ajaks Gruusiasse vabatahtlikuks. St. et vabatahtlikul on projekti ajal tasuta majutus ja toit, ning kaetakse ka 90 % reisikuludest.
Jääme ootama Kalevi reisimuljeid!

Uute kohtumisteni!
Voka Avatud Noortekeskus

No comments:

Post a Comment