Monday, May 5, 2014

Toila Vallavolikogu aprillikuu istung

Toila Vallavolikogu 19.03.2014.a. otsuse nr 28 „Arvamuse andmine Süsinõmme liivamaardla
Süsinõmme liivakarjääri maavara kaevandamise loa kohta“ muutmine.
Toila Vallavolikogu ostsustas 19. märtsi 2014.a. Otsusega „Arvamuse andmine Süsinõmme liivamaardla Süsinõmme liivakarjääri maavara kaevandamise loa kohta“ määrata kaevandamisloal täiendavad tingimused, kuna materjali väljaveol kasutatakse Toila valla kohalike teede ja tänavate nimekirja kantud Lõuna-Konju teed ning nimetatud tee ehitusel ei ole arvestatud tänapäeval kasutatavate veokitega.
Keskkonnaametilt saabunud kirjast selgub, et loa andja arvestab Toila Vallavolikogu tingimusega kaevandamisloa täiendavate tingimuste seadmisel, kuid kaevandamisloaga ei ole võimalik reguleerida väljaspool mäeeraldise piire asuvatel teedel toimuvat.
Sellest lähtuvalt otsustas Toila Vallavolikogu määrata kaevandamisloale täiendavad tingimused:
Enne tööde alustamist sõlmida kaevandajal Toila vallaga tee kasutuse leping Toila valla kohalike teede ja tänavate nimekirja kantud Lõuna-Konju tee (tee nr 8020018) kasutamiseks.
Vallavara mahakandmine.
Toila Vallavolikogu otsustas maha kanda kasutuskõlbmatu (moraalselt amortiseerunud) põhivara summas 76467, 87 eurot s.o. Voka staadioni projekt (soetamise aeg 25.07.2008) soetamismaksumusega 37 707,87 eurot – ei realiseeru ja Toila Rahvamaja projekt (soetamise aeg 30.04.2011) soetamismaksumusega 38 760,00 eurot – ei realiseeru.
Toila valla üldplaaneringu ülevaatamine.
Volikogu otsustas:
Lugeda Toila valla üldplaneering ülevaadatuks ning jätta Toila valla üldplaneering kehtima.
Jätkata Toila valla üldplaneeringus määratletud arengueesmärkide täitmisega.
Teha Toila valla üldplaneeringu ülevaatamise tulemused teatavaks Ida-Viru maavanemale.
Avalikustada Toila valla üldplaneeringu ülevaatanise tulemused ajalehes Põhjarannik, Toila valla lehes ning valla kodulehel.
Voka Tiigi tn 5 detailplaneeringu koostamise algatamine ja keskkonnamõju strateegilise hindamise mittealgatamine.
Otsustati algatada Toila vallas, Voka alevikus, Tiigi tn 5 asuval kinnistul detailplaneeringu koostamine. Tiigi tn 5 detailplaneeringu eesmärgiks on maa sihtotstarbe muutmine, olemasoleva hoone rekonstrueerimine korterelamuks, liikluskorralduse ja parkimise määramine, haljastuse ja heakorrastuse põhimõtete määramine ning keskonnatingimuste seadmine planeeringuga kavandatu elluviimiseks. Mitte algatada Tiigi tn 5 detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist Keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse mõistes, kuna planeeringuga ei kavandata olulise keskonnamõjuga tegevusi, sh tootmistegevust, millega kaasneb krundipiiridest väljuv mõju, kavandatav tegevus ei avalda olulist mõju ning ei põhjusta keskkonnas pöördumatuid muudatusi, ei sea ohtu inimeste tervist, heaolu, kultuuripärandit ega vara.
Toila valla aunimetuste andmine.
Toila valla Aukodanikuks otsustati nimetada Jüri Gabriel ja Aasta Tegijaks 2013 Konju Mõisa Talu OÜ.

No comments:

Post a Comment