Monday, May 5, 2014

Ohtlike jäätmete ja vanaelektroonika kogumisring

Olmeprügist ohtlike jäätmete kõrvaldamise eesmärgil ning nende käitlemiseks eraldi üldisest jäätmeveost on taas kavas läbi ohtlike jäätmete ja vanaelektroonika kogumisring.
Kogumisringi läbiviimist rahastab Keskkonna Investeeringute Keskus (KIK).

Kogumisringi käigus on Toila valla elanikel võimalik tasuta ära anda kodumajapidamises_ tekkinud ohtlikud jäätmed, samuti vanad elektriseadmed, mida enam ei kasutata ning mida endal ei ole võimalik kogumispunkti viia.

Kogumisringil võetakse vastu: elektroonikaromud, vedelad ja tahked värvi-, laki- ja lahustijäätmed, õlijäätmed, õlifiltrid, päevavalguslambid, tahmakassetid, ravimid, mürkkemikaalid (putuka- ja taimemürgid) ja teised kemikaalid, elavhõbedat sisaldavad jäätmed, reostunud pakendid, patareid-akud, rehvid jms.
Elektri- ja elektroonikajäätmed on: külmikud, pesumasinad, elektripliidid, mikrolaineahjud, elektriradiaatorid, tolmuimejad, kliimaseadmed, röstrid, kellad, kaalud, kohvimasinad, sülearvutid, telefonid, printerid, televiisorid, videokaamerad jne.
NB! Kõik üleantavad elektroonikajäätmed peavad olema komplektsed ning ei tohi sisaldada muid jäätmeid ega olla muul moel saastunud. Vedelad jäätmed peavad olema pakitud lekkekindlalt.Kogumisringil tuleb jäätmed isiklikult üle anda.

Elanikud, kes soovivad ära anda ohtlikke jäätmeid või vanaelektroonikat, peavad registreeruma hiljemalt 30. maiks e- posti aadressil: piret.aller@toila.ee või tel 518 2845; 33 69 620,
33 69 845.

Kogumisringi täpsemast toimumise ajast ning sõidugraafikust teavitatakse kõiki registreerunuid.







No comments:

Post a Comment