Thursday, September 3, 2020

Kevadsuvised kiired ajad majandusosakonnas

 Suvi on kiirelt läinud ja sügise eel on paras aeg kevadsuvistele tegemistele tagasi vaadata. Seekordses lehes võtame tehtu kokku.

Kiired ajad on olnud ka Toila Vallavalitsuse majandusosakonnas. Toila vallas on ca 5 tuhat elanikku ja kindlasti tundub kellelegi, et midagi ei tehta või tehakse aeglaselt. Kuid midagi pole teha – kohaliku omavalitsuse tegemised on korraldatud nii ja asjaajamine võtab sageli rohkem aega, kui erasektoris.

Kevadel olime vähemuses, täitmata oli keskkonnaspetsialisti ametikoht ning see tekitas ülekoormust ja pingeid, ülesanded pidime teiste töötajatega omavahel ära jagama.

1. juuli liitus meie meeskonnaga keskkonnaspetsialist Vladimir Tužilkin ja nüüd kulgevad asjad edukamalt.

Ega talle harjumiseks palju aega antud – käimas oli olmeprügi hanke lõpule viimine. Hanke võitis viieks aastaks AS Ragn-Sells. Kohe oli vaja korraldada ohtlike jäätmete kogumiskohtadest äravedu ja käitlemise hange, mille võitis kolmeks aastaks AS Epler&Lorenz.

Siinkohal teadmiseks, et suurjäätmete kogumine on endistes jäätmekohtades lõpetatud. Sama kehtib ehitusjäätmetega, mida ei ole lubatud viia jäätmejaama. Suurjäätmete vedu on korraldatud Ragn-Sells AS-ga, kellele tuleb suurjäätmetest eelnevalt teada anda. Ehitusjäätmed tuleb viia prügilasse. Lähim prügila on Uikalas või Sompas BRD Mineral OÜ.

Suur ja mahukas töö on jäätmevaldajate registri korrastamine. Avalikes kogumispunktides vahetatakse vanad roostes konteinerid välja uute kaasaegsete vastu ning tänu sellele näeb meie ümbrus kenam välja.

Voka tiigi regulaator on pikalt olnud lagunenud seisus ja viimasel ajal lausa avariilises seisukorras. Tänaseks on avariiremont tehtud ja nüüd võib rahul olla – tiik tühjaks ei jookse. Tiigi arendus ja hooldus jätkub.

Värskelt ametisse asunud keskkonnaspetsialist on suurepäraselt ametisse sisse elanud.

Heakorraspetsialist Signe Müür hoiab silma peal valla varal ja heakorral.

Oksjonikeskkonnas on müüdud vallale mittevajalikku vara, aktiivselt teeme ettekirjutusi lagunenud ja kasutusest väljas objektide omanikele. Kohe algab Kohtla-Nõmmel garaaž-töökoja lammutus tööd teostab Consage OÜ ja sellega saab seal territoorium korda.

Ehitusspetsialist Hannes Lumiste tööpõld on lai.

Aasta lõpuks valmib Toila ja Voka alevike tänavavalgustuse rekonstrueerimise projekt ja ehitustööde hange on planeeritud tuleva aasta algusesse. Nii et järgmisel aastal läheb ehitamiseks. Läbi on viidud Järve küla tänavavalgustuse II etapi hange ja valmimist võib oodata kahe kuu jooksul.

Lõviosa investeeringutest, ca 1 miljon eurot, on läinud valla teedesse. Nende tööde käigus on selgunud, et paljud kinnistuomanikud on hõivanud teede hooldusmaad piirete, hekkide, puudega. See aga raskendab teede hooldust, lumelükkamist, niitmist, piirab nähtavust ja puujuurestik lõhub teekatendit. Palume kinnistuomanikel vabastada teehooldusmaad ja tulevikus saadame välja ka vastavasisulised teated.

Lähiajal läheb rekonstrueerimisele Jaama tänav koos kergliiklusteega koolist kuni Nõmme tee ristini ( suusamajani). Hetkel toimub selle hanke ettevalmistamine.

Valminud on kõnnitee Vokas, projekteeritakse Oru parki läbiva Mere puiestee kõnniteed Oru pargi bussipeatusest sadamasse.

Tegeleme Toila-Jõhvi kergteega ja teeme koostööd Maanteeametiga Kõrve-Toila maantee projekteerimiseks. Tee ehitus algab järgmisel aastal ja selle käigus uuendatakse ka tee ääres olevat kõrghaljastust. Loodame valmis saada Oru pargi bussipeatuse platsi lahenduse ja seal tööd lähiajal teostada.

Valmistame ette hankeid Voka ja Kohtla-Nõmme staadionitel tartaankate paigaldamiseks.

Ehitamisel on Toila Gümnaasiumi vana maja WCd, tegeleme ventilatsiooni remondiga. Voka lasteaias Naksitrallid käivad saali ventilatsioonitööd.

Kohtla-Nõmmel sai uue katte laululava esine plats ja valmis kooli tööõpetuse klassi aspiratsioonisüsteem.

Käib Päästeameti projekt „500 kodu tuleohutuks”, mille käigus saab korda kolm majapidamist – kaks Sakal ja üks Kohtla-Nõmmel.

Planeerimisspetsialist Hannes Kohtring veab üldplaneeringut, mis on eluliselt oluline valla arenguks. Toila valla üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande eelnõu avalik väljapanek lõppes 14.08.2020. Praegu toimub avaliku väljapaneku käigus laekunud ettepanekute ja märkuste analüüs ning avalikule väljapanekule järgnevad avalikud arutelud toimuvad 16. septembril.

Menetluses on kaks detailplaneeringut – Tuule DP Kabelimetsa külas ja Lossiplatsi tn 6 Pühajõe külas ja Viru Rand OÜ kalatööstuse laiendamiseks reovee puhastusrajatise projekteerimistingimuste väljastamise menetluse keskonnamõjude hindamine.

Igapäevaselt lahendab Hannes Kohtring maakorralduslikke küsimusi ja tegeleb aadressandmete korrastamisega.

Sõlmiti töövõtuleping Lainemudel OÜ-ga, mille tulemuseks valmib Toila rannikusetete liikumise ja võimalike rannakaitse lahenduste analüüs.

Oleme valmis saanud teehoiukava järgmiseks viieks aastaks ja kinnitanud ÜVK liitumis- ja kasutamiseeskirjad. Pidevalt toimub valla teede registri korrastamine. Vee-ettevõtja leidmiseks Kohtla-Nõmme piirkonnas tegeleme varade hindamise ja inventeerimisega. Keskkonna Investeeringute Keskuse toetusega valmis Kirsi, Uue, Põllu ja Liiva tänava ühisvee ja kanalisatsiooni torustik.

Rõõmu teeb, et kaks suvel valminud objekti, mille sihtgrupp on lapsed-noored, on leidnud tänulikud kasutajad. Voka mänguväljak ja Toila pumptrack väljak on kogu aeg aktiivselt kasutuses.


Voka mänguväljak pakub tegevust nii väikestele kui ka natuke suurematele

Majandusosakonnal on olnud töine suvi ja jääb vaid tänada tehtu eest oma meeskonda!


Urmas Aunap

abivallavanem




1 comment:

  1. Hooaja komplimendid !! Kas vajate väga madala intressimääraga laenu? Taotlege kohe laenu Spotlight Global Services'is.

    * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
    * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
    * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
    * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?
    * Kas majanduse raskused mõjutavad teid?
    * kas teie pank või mõni muu finantsasutus on teile laenu andmisest keeldunud?

    Kui teie vastus on jaatav, saab minu firma teile abiks olla. Pakume parimaid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume teile suurepärast võimalust saada soodsat rahastamist isikliku laenuga kuni 5 miljonit eurot ja ärilaenuga kuni 15 miljonit eurot. Lepingu tingimused on selged ja mõlemad pooled korraldatud. Igakuiseid makseid ja tagasimakseperioode saab kohandada vastavalt teie rahalistele võimalustele. Tänu individuaalsele lähenemisele individuaalsetele vajadustele saavad peaaegu kõik taotlejad laenu.

    Huvitatud isikud või ettevõtted peaksid meile kirjutama:
    E-post: spotlightglobalservices@gmail.com |
    WhatsApp: +4915758108767

    Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Oleme kirglik finantsilise kaasatuse arvestamise nimel. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud selleks, et pakkuda teile mugavust ja väärtust.

    Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

    Soe soov
    Claudia Klein

    ReplyDelete