Thursday, September 3, 2020

Liiva tänava uuest teekattest ning „kiiretest ja vihastest“

 Umbes kaksteist aastat tagasi sai meie pere Toila elanikeks. Omandasime Toila alevikus Liiva tänaval kinnistu ja sellest ajast oleme oodanud Liiva tänavale korralikku teekatet. Nüüd on see olemas! Varasema augulise ebatasase tee asemel on meil kena sile asfalttee. Aitäh Toila Vallavalitsus ja Euroopa Liit (projekti rahastaja), tänu kellele selle tulemuseni jõuti.

Kuigi tee on valmis ehk ca kuu aega, on mul tekkinud tõsine mure, kui kauaks meile seda ilusat teed jätkub. Kahjuks naudib osa meie inimestest seda teed mõnevõrra teisiti – proovides sellel lühikesel teelõigul oma sõidukist maksimumkiirust kätte saada või harjutades heal siledal teel triftimist. Selle tulemusena on Liiva tänava kurvikohtadest killustik teele paisatud ja edasine on juba aja küsimus, kui kaua see uus tee teele paisatud killustiku tõttu vastu peab. Arusaamatuks teeb sellise tegevuse see, et kihutajateks ja triftijateks on meie enda tänava elanikud või nende külalised. Sõbrad, hinnake seda kvaliteeti, mida on meile pakutud, hoidke meie tänaval ja alevikus endas tagasi seda kiiret ja vihast linnatänava triftijat ning kutsuge korrale ka oma külalisi! Võib-olla suudame seeläbi hoida Liiva tänava tervena ka oma laste jaoks.

Toila Vallavalitsus, palun kaaluge, võib-olla saab ka vallavalitsus midagi ette võtta, et seda teed ei peaks juba aasta pärast lappima! Meetmeteks võiks olla näiteks „lamavate politseinike” paigaldamine Liiva tänavale või Liiva tänava sissesõitudele keelumärkide suurim kiirus 30 kilomeetrit tunnis paigaldamine.



Olev Mihkelson

Liiva 28 elanik

No comments:

Post a Comment