Thursday, September 3, 2020

Sõprade külaskäik

 MTÜ Saka Küla Selts ja Kiikla Rahvamaja laulu ja näitering „ Käbid ja Kännud” võtsid augustis vastu külalisi Põlvamaalt – MTÜ Linte Tegusad korraldas oma kandi noortele kogemusvahetusreisi Ida-Virumaale.

Reis sai teoks tänu Eesti Noorteühenduste Liidu projektikonkursil "Noorte osaluse fond" poolt rahastatud projektile „Külanoorelt külanoorele”. Noortele pakuti võimalust tutvuda Ida-Virumaa Toila valla Voka Noortekeskuse tegemistega ja osaleda Alutaguse valla Kiikla küla noorteringi suvelaagri tegemistes ning tutvuda mõningate Toila valla vaatamisväärsustega.

Ontika matkaraja alguses võttis külalisi vastu Kaja Niinlaup – MTÜ Saka Küla Selts juhatuse liige ja Saka külavanem. Peale pikka bussisõitu sirutati väsinud kehaliikmeid ja suunduti seiklema matkarajale Ontikalt Valasteni. Nii mõnigi sai jalad mere ääres märjaks, aga liikumise huvi see ei vähendanud. Lõpuks olime kõik õnnelikult Valaste joa juures ja peale järsku tõusu ootas ees lõunasöök. Küll maitsesid OÜ Nata Katab poolt valmistatud seljanka maitsva leivaga ja erinevad pirukad hästi.

Pärast lõunasööki sõitsime piki ilusat merekallast Toila poole. Toilas tutvusime virtuaalprillide kaasabil Oru lossi ajalooga. Enamus ei olnud näinud Oru lossi pilte ja seega saadi nähtust suurepärane elamus. Muidugi oli kõigil suur hirm alla kukkuda kasvuhoone katuselt, kuhu me jõudsime tänu virtuaalprillidele. Pargis jõudsime teretada ka meie esimest presidenti Konstantin Pätsi.
Edasi suundusime Voka noortekeskusesse, kus selle tegemisi tutvustas Toila valla Spordi- ja Kultuurikeskuse noorsootööjuht Elisabet Purga. Külalised olid vaimustuses noortele loodud võimalustest ja püüti kasutada juhust mängida erinevaid mänge.

Külaliste päev oli tihedalt tegemisi täis pikitud ja nii kulges teekond edasi Kiikla poole. Kiiklas võttis külalisi Põlvamaalt vastu Ruth Linnard koos noorteringi suvelaagris osalejatega. Kõigepealt vaadati videoversiooni Kiikla Rahvamaja laulu ja näiteringi „Käbid ja Kännud” etendusest „Jussikese 7 sõpra” ja kohtuti osatäitjatega. Koos Noorteringi suvelaagris osalejatega tegeldi erinevate käeliste tegevustega. Makramee tehnikas käevõru valmistamist õpetas Külli, Jana juhendamisel ja kaasabil valmistati hamahelmestest (sulapärlitest) mitmesuguseid meeneid.

Sõbrad Põlvamaalt leiti eelmisel aastal, kui toimus Külaliikumise Kodukant Maapäev Räpinas. MTÜ Linte Tegusad võttis vastu Ida-Virumaa delegatsiooni ja tutvustas meile oma kodukandi vaatamisväärsusi. Ja nii need sõprussidemed tekkisid.

Kaja Niinlaup

MTÜ Saka Küla Selts

No comments:

Post a Comment