Thursday, September 3, 2020

Saame tuttavaks


 Toila valla lehel on saanud traditsiooniks, et kui valda tuleb tööle uus inimene, siis saame temaga ka leheveergudel lähemalt tuttavaks.

Seekord tutvume Toila valla keskkonnaspetsialisti Vladimir Tužilkiniga.

Öeldakse, et me kõik tuleme lapsepõlvest. Kus möödus Sinu lapsepõlv ja mida
Sa sealt kaasa oled saanud?

Lapsepõlv on möödunud suhteliselt rikkalikult ja üsnagi kirevalt. Lisaks koolile tegelesin seitse aastast võistlustantsuga ja Juhan Lasmani käe all õppisin fotograafiat, mille haripunktiks oli isiklik personaalnäitus Põlevkivi muuseumis. Kui lühidalt kokku võtta, siis peale keskhariduse sain lapsepõlvest kaasa nii liikumisoskuse kui terava pilgu.

Kelleks tahtsid lapsepõlves saada?
Ega täpselt ei mäleta aga arvan, et kosmonaudiks.

Kus oled õppinud? Miks valisid just selle eriala?
Õppinud olen lähtudes mõttest "ärge kunagi lõpetage õppimist, sest elu ei lõpeta õpetamist". Olen omandanud tantsuõpetaja eriala sooviga kasvatada meie maakonnast Eesti meistrid. See ka sündis 2003. aastal ja selle üle võib uhkust tunda. Olen õppinud kohaliku omavalitsuse korraldust Tartu Ülikooli Narva Kolledžis ning viimasena täiendanud oma teadmisi EJKL poolt korraldatud jäätmekäitluse täiskoolitusel.

Kus oled varem töötanud?
Olen juhtinud erinevaid kohaliku omavalitsuse organisatsioone ning töötanud kohalikus omavalitsuses linnapea abina. Viimastel aastatel töötasin erasektoris peamiselt jäätmevaldkonnaga seotud küsimustes.

Kui valmis oled muutusteks – uuteks kohtadeks, uuteks inimesteks?
Arvan, et muutused on paratamatus, nii nagu meid ümbritsev keskkond, eriti praeguses olukorras. Täna on nii, aga homme võib juhtuda, et nii ei ole, vaid on teisiti ja selleks peab olema valmis. Uued kohad ja uued inimesed on uus ja alati huvitav väljakutse. Olen maailmas palju ringi käinud ning laiendanud oluliselt oma tutvuskonda paljudes riikides. Neid sidemeid pean väga tähtsaks.

Hobid? Meelistegevus vabal ajal? Kuidas Sa puhkad?
Keskkond toob sisse muutusi. Eelnevatel aastatel meeldis mulle väga avastada uusi paiku üle maailma. Tänaseks see võimalus puudub ja sellepärast leidsime endale uue lahenduse – avastada vanu-uusi paiku suvilaga ratastel. Hommikul valime suunaks näiteks lõunakaare ja läksime.

Mida hindad inimestes? Elus üldse?
Inimestes hindan heatahtlikkust ja optimistlikku ellusuhtumist, avameelsust, korrektsust. Elus üldse olen edasi liikunud nendega kes ei ütle, et "see ei ole võimalik".

Oled Toila valla keskkonnaspetsialist. Milliste küsimuste, rõõmude ja muredega võib Sinu poole pöörduda?
Nagu ütleb vanasõna, et küsija suu pihta ei lööda, nii võib jagada erinevaid muresid rõõme ja küsimusi esitada, kuid eelkõige ikkagi keskkonnateemadel.

Kui saaksid esitada kolm soovi kuldkalakesele, siis mis need oleks?
Täna oleks mul kuldkalakesele üks soov – vabastada maailm Covid 19-st!

Tänan!

Küsis Lea Rand

No comments:

Post a Comment