Tuesday, April 13, 2021

Aprill

Foto: Peep Loorits

Kuldsete taevavõtmete seas heiastub helesinist – õied ja munakoored teavad kevade suurt saladust,

millest nad salakirjas teatavad õrnale õhule.

Tuuletüdrukud korjavad vahtrapungadelt kastet ja piiluvad kuldnokapuuri,

et kasta seal titevarbaid ja kuulata elusädinat.

(V. Osila)

Jah, kuna praegu on selline aeg, mil järjest rohkem on võimalust veeta aega vabas õhus, siis tuleb tõdeda, et seda elusädinat kostub igal hommikul järjest rohkem ja rohkem. On ju käes aprill – tärkamise ja ärkamise, uue elu alguse kuu.

Kevad ja lume sulamine toovad tavaliselt välja ka selle, mis talvest järele jäi. Ei nüüd ole aega oodata talguid ega kampaaniaid oma koduümbruse koristamisest – tuleb haarata luuad ja rehad ning kätel käia lasta. Eks selle töö käigus tuleb ette ka tule tegemist, olge siis hoolsad, et punane kukk liiga suure kaarega lendu ei läheks.

Jüripäeval, 23. aprillil, kell 21.00 kutsutakse inimesi üle kogu Eesti süütama oma koduhoovis jürituld ja näitama, et Eestimaa küla elab. Järgime ka seejuures tuleohutuse ja Terviseameti nõudeid.

Aprill on ka naljakuu ja eelnevatel aastatel olem meiegi oma aprillikuu lehte mõne vimka visanud. Nii et igaks juhuks hoiatan, et kõike, mis käesolevas lehes kirjas, ei maksa päris tõe pähe võtta.

Kuna järgmine Toila valla leht ilmub peale emadepäeva, siis olgu siin etteruttavalt üks luuletus Wimbergilt emadele ja vanaemale saabuvaks emadepäevaks:

Ema silmad kaunid on kui pääsukese muna. Vaatama neid jääkski lummatuna.

Ema kõrvad – need on nagu väiksed öised hiired. Aga lõhnab ta kui päiksekiired.

Mõnikord, kui nalja pärast juuksed patsi ema seab, isa miskipärast muigab – aga miks, vaid tema teab.


Päikest teie päevadesse, olge ikka hoitud ja terved!

Lea Rand


1 comment:

  1. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete