Tuesday, April 13, 2021

Head valla inimesed!

Meeldib see meile või mitte, aga peame tõdema – endiseid aegu tagasi ei saa. COVID nagu iga teine viiruslik haigus oli, on ja jääb meiega erinevates vormides. Viirus ei kao iseenesest, vaid meil tuleb hakata sellega harjuma, õigemini harjutama täisväärtuslikku elu koos viirusega.

Nii nagu iga ravimi toimeained ja mõju ei ole kõigile ühtmoodi sobivad, nii ka COVIDi puhul. Normaalne on, et inimene kahtleb kõiges, mis on tundmatu, kui peab tegema muudatusi, tegema otsuseid, mille tagajärgi ta ei tea. Ka gripi vastu vaktsineeritakse ja puukentsefaliidi vastu. Kunagi tõid needki vaktsineerimised kaasa palju emotsioone ja tekkisid vastunäidustused, millega oleme tänaseks harjunud.

Eestis ja Euroopas on hetkel kasutamiseks loa saanud neli vaktsiini. COVID-19 vaktsiinid on kõik ühtviisi ohutud, efektiivsed ja kvaliteetsed. Hirmud on need, mis meid kõiki kammitsevad. Aga mõtleme nüüd selliselt. 2020 oli eriolukord, kus erineval moel kannatasid kõik, ettevõtted suleti, inimesed jäid sundpuhkustele või kaotasid üldse töö jne. Ega see aasta ka kergem ole. Normaalne elu on segi pööratud. Kõik me võitleme millegi-kellegi eest ja/või millegi-kellegi pärast, kahtleme, keeldume. Aga miks? Kas on meil selleks põhjust? Ja veel palju teisi küsimusi, millele tegelikult vastust anda ei oska või ei taha.

Seetõttu, kui on antud võimalus vaktsineerimise kaudu olukorda leevendada, et lapsed saaksid kooli, asutused ja ettevõtted saaksid toimida, inimesed saaksid ringi liikuda ja puhata, toitluskohad saaksid pakkuda rikkalikke toiduvalikuid, turismipiirkonnad elavneksid, põnevad teostatud või teostamisel olevad projektid rakendatud, ei suureneks tööpuudus, aitame riskirühma kuuluvate eakamate inimeste, eesliinitöötajate, elutähtsate teenuste osutajate vaktsineerimisele kaasa. Ootame, et ennekõike need inimesed ise näitaksid üles head tahet ja hoolivust nii iseenda kui oma eakaaslaste suhtes.

AstraZeneca vastu puudus juba algul huvi ja tänaseks päevaks on sellest vaktsiinist saanud kõige kaheldavam vaktsiin. Aga jällegi – seda on juba tuhandetele süstitud ja ka noorematele kui 60+. Mina olen vaktsineeritud AstraZeneca vaktsiiniga. Eesti Linnade ja Valdade Liidu soovitus kõikidele omavalitsusjuhtidele oli, et meie oleme igas omavalitsuses COVIDI protsessi eestvedajad ja oma inimeste elukeskkonna korraldajad ning isikliku eeskujuga võtaksime maha hirmud. Mina oma näitel saan kinnitada, et vaktsineerimisele ei järgnenud ühtegi sümptomit ega kõrvalmõju. Pigem tekkis uus energia. Vaktsineerima minekuga mõtlesin ma pigem kõigile neile, kes COVIDi viiruse tagajärjel on surnud, kes läbi põdedes on kogenud tõsiseid tervisehäireid ja kõigile neile, kes tegelikult peavad kannatama piirangutega elu, kui antakse võimalus saada vaktsiin ja saada olla avatud.

Ootasime valitsuse tegevust vaktsiini saamiseks. Nüüd, kus vaktsiinid olemas, kahtleme.


Soovin kõigile tervist ja loodan mõistlikkusele!

Eve East

vallavanem


 

2 comments:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsetoetus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Peidetud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, sest oleme aidanud paljusid inimesi ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus selle e-posti aadressi kaudu sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või WhatsAppis aadressil +447903159998.

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus enesekindluses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    ReplyDelete
  2. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete