Monday, December 10, 2018

Märkame ja tunnustame


26. novembril toimus SA Ida-Viru Ettevõtluskeskuse ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu ühisüritus, kus tunnustati maakonna tublimaid vabaühendusi ja ettevõtlikke õpetajaid.

Toila Vallavalitsus esitas tunnustamiseks järgmised nominendid:
MTÜ Krabuli Selts, mis asub Kaasikaia külas. Selts on rajanud oma initsiatiivil küla kooskäimise koha eramaale ja hooldavad seda ka ise, on kirjutanud mitmeid projekte, külaplatsil viiakse läbi tegevusi ja toimuvad ühisüritused erinevatele põlvkondadele. Eriti atraktiivne on iga aastane pohmelli jooks, mis toimub 24. juunil kell 12.00. Väikestele lastele on rajatud mänguväljak ja seiklusrada, seal asub ka võrkpalliväljak, laululava ja toimub traditsiooniline öövolle. Kabelimetsa külas on tagatud põlvkondade järjepidevus.
ELO rakuke Kohtla-Nõmme koolis. Rakuke on tegutsenud üle 10 aasta,on ikka tegus ja aktiivne. Rakukese kuraatoriks on Kohtla-Nõmme Kooli huvijuht Imbi Tito, kelle energia kandub üle ka lastele.
Kohtla-Nõmme ajalooring, kellel on missioon kanda meie kogukonna põhiväärtusi 30 aastat. Pika ajaloo ja traditsioonidega ring kannab endas põlvkondade järjepidevust.
MTÜ Pühajõe Tegijate Selts – aktiivseim külaselts ehk isegi kogu Ida-Virumaal. Külaselts leiab aktiivselt erinevaid tegevusvõimalusi küla noortele - õppereisid, koolitused jms. Selgelt on tekitanud kokkuhoidva kogukonna tunde.
MTÜ Toila Merepääste – väga süsteemselt ühingu ja liikmete arendamisega tegelev ning regulaarselt kooskäiv mittetulundus ühing. See on ühendus, kes tegutseb väga kindla plaani järgi, tagades kogukonnas turvatunde. Juba 8 aastat korraldavad ka üleriikliku merepääste õppusi.
MTÜ Toila Jahtklubi – teist navigatsioonihooaega järjest on korraldanud purjetamise kolmapäevakuid "Toila Kesknädalaring", mis on oluliselt aktiveerinud purjetamist Toila sadamas. Kui esimesel aastal võisteldi maksimaalselt nelja aluse vahel, siis sel hooajal oli stardis juba kuus
purjealust. Võistlused toimuvad üle nädala ning igale etapivõidule lisaks toimub parimate äramärkimine ka üldarvestuses.
Üritusel „Tuleme tagasi juurte juurde” said tunnustuse MTÜ Krabuli Selts, MTÜ Pühajõe Tegijate Selts ja MTÜ Toila Jahtklubi.

Täname kõiki vabaühendusi, kelle tegevus aitab kaasa kogukonnatunde tekkimisele ning elavdab meie elukeskkonda!

Eve East
vallavanem

No comments:

Post a Comment