Monday, December 10, 2018

Toila Gümnaasium annab hea hariduse



Toila Gümnaasium on endiselt õppimiskallakuga, selle tunnistuseks on riigieksamite suurepärased tulemused. Kui eelmisel aastal olime “Postimehe" koolide edetabelis 38. kohal siis sel aastal jõudsime juba 32. kohale. Eriti head tulemused olid meie õpilastel matemaatikas ja inglise keeles. Ühelt poolt on see tunnustuseks meie asjatundlike õpetajate heale tööle, teiselt poolt annab tunnistust õpilaste kõrgest motivatsioonist ja heast õpikeskkonnast. Toilas on rahulik ja turvaline õppida. Aga lisaks õppimisele on siin võimalik tegeleda ka oma huvialadega, laulda ja tantsida rahvatantsu, käia samas majas asuvas kunsti- ja muusikakoolis. Väidetakse, et pillimängu ja noodikirja õppinud inimese aju töötab teistmoodi ja aitab tal hakkama saada keerukate ülesannetega. Loovus on tänapäeval üks olulisi pädevusi, samuti nagu ka digipädevus ja nende arendamiseks on meil suurepärased võimalused. Gümnaasiumi vältel on õpilastel võimalik valida kokku 29 valikaine vahel: nt filmikunst, filosoofia, karjääriõpetus, religioonilugu, majandus, disain, 3. võõrkeel, 3D-modelleerimine, veebiprogrammeerimine, robootika, planimeetria. Vald toetab õpilasi autokooli kursusel osalemisel poole kursuse maksumuse ulatuses.
Õppimine ei toimu ainult ainetundides, õpitakse ka õppekäikudel, mis on õpilastele enamasti tasuta ning põnevatelt külalislektoritelt, kes meie tunde elulähedasemaks muudavad.
Ootame õpilasvarjuna külla õpilasi teistest koolidest, kes meie igapäevase koolieluga tutvuda tahavad, et siin edasi õppida. Linnast vaadatuna võib Toila kool tunduda ehk pisut kauge, kuid Toila valla toel on ka transpordiküsimusi kindlasti võimalik lahendada.

Signe Ilmjärv
Toila Gümnaasiumi direktor

No comments:

Post a Comment