Monday, December 10, 2018

Toila valla arengukava kuni aastani 2030


Novembrikuu vallavolikogu kinnitas Toila valla arengukava, perioodiga kuni aastani 2030. Arengukava terviktekst on leitav Toila valla veebilehelt, kuid siinkohal olgu välja toodud olulisem.
Arengukava koostamise protsessis lepiti kokku ühtses valla visioonis, milleks on: Toila on parima elukeskkonna vald Virumaal. Kõik peamised avalikud teenused on vallas inimestele lähedal, uuenduslikud ning heal tasemel. Vald on tuntud kui rahvusvaheline turismisihtkoht ja kuurort. Vald on ühtse ning aktiivse kogukonnaga ja koostööle avatud. Arengukava kirjeldab olulisemaid arengueeldusi rahvastiku, hariduse ja noorsootöö, kultuuri ja spordi, sotsiaal ja tervishoiu, majanduse ning valla juhtimise valdkondades.
Arengukava lisa 1 kirjeldab kavandatavaid tegevusi peamiselt järgmise nelja aasta lõikes ning lisas 2 on toodud rahvastikuprognoos, mis näitab selgelt elanikkonna vähenemist. Vähenemist küll aeglasemas tempos, kui mujal Ida-Virumaal, kuid sellegipoolest väheneb nii noorte kui tööealiste elanike osakaal kogurahvastikust.
Arengukava tuleb iga-aastaselt oktoobrikuus üle vaadata ning vajadusel uuendada/täiendada. Arengukava investeeringud on otseses seoses valla eelarvestrateegiaga, mis kajastab finantsiliselt järgneva nelja aasta investeeringuid.


Mehis Luus
arendusnõunik




No comments:

Post a Comment