Tuesday, November 12, 2019

Kultuuriteated



15. oktoobril 13.00 Kohtla-Nõmme raamatukogus „Õppimine teeb õnnelikuks”. Vestlusringis kohtub huvilistega Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži keeltekeskuse juhataja, Aasta koolitaja 2018 Kaire Viil, et jagada nõuandeid ja arutleda teemadel miks ei tohiks täiskasvanueas õppimist lõpetada ja millised on täiskasvanuna või eakana õppimise eelised. Samuti jagab Kaire lihtsaid, soodsaid kodused võtted, kuidas aju vormis hoida.

16. oktoobril 18.00 Toila raamatukogu Kella Kuue Kohtumiste Klubis „Viinakuu – eesti kirjanduse kuu”. Oktoober on eesti kirjanduse kuu ja sellepärast on oktoobrikuu klubiõhtu teemaks eesti kirjandus. Räägime sel aastal ilmunud ja märkimist väärivatest algupärastest teostest. Klubiõhtule tulles võta kaasa mõni raamat, mida tahaks teistelegi soovitada. Lisaks jagab Lea Brüsseli reisi muljeid.

16. oktoobril 19.00 filmiõhtu Kohtla-Nõmme Rahvamajas. Film „Kohtunik”. Tavapilet: 5 €
Sooduspilet: 3.5 €. Vanusepiirang: Alla 12 a. keelatud.

18. oktoobril 17.30 Salongiõhtu Toila Seltsimajas. Salongiõhtu külaline Maalehe ajakirjanik Rein Sikk. 2010. aastal kirjutas Rein raamatu "Minu Ugrimugri". Ugrimugri maailm, kui selleni jõuda, on enam kui rahvad ja tavad, keeled ja meeled. See on hingeseisund, elamise viis", on ta ise oma raamatu tutvustuseks öelnud. Kohtumisel saamegi kuulda raamatu sünnilugu ja küllap ka Reinu mõtteid seoses soome-ugri rahvastega, heiskame unikaalse soome-ugri rahvaste lipu ja kuulame soome-ugri muusikat. Avatud on Salongikohvik. Sissepääs prii! Lisainfo: 53 428 705 Lea Rand.

21., 22., 23. ja 24. oktoobril Koolivaheaja meisterdamine Toila raamatukogus. Iga päev kell 15.00 ootab Lea lapsi meisterdama.

22. oktoobril 18.00 Toila raamatukogus „Õppimine teeb õnnelikuks”. Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži keeltekeskuse juhataja, Aasta koolitaja 2018 Kaire Viil kohtub huvilistega vestlusringis Toila Raamatukogus, et jagada nõuandeid ja arutleda teemadel: Kuidas unistusi ellu viia? Tõhus eesmärkide püstitamine ning nende teostamine mõistliku aja jooksul. Kõigil osalejatel valmib tore inspiratsioonitahvel.

26. oktoobril 12.00 tõukerattaretk endises töölisasulas. Asula kujunemist mõjutas oluliselt 1937-2001 tegutsenud kaevandus. Vaatamata sellele on Kohtla-Nõmme alevil õnnestunud säilitada teatud omanäolisus, mis eristab teda teistest töölisasulatest.
Matka algus- ja lõpp: Eesti Kaevandusmuuseum juures
Vahemaa: ca 8 – 10 km
Kestus: 1,5 – 2 tundi
Rühma suurus: kuni 16 inimest
Hind: 10.- eurot/ 1 täiskasvanud, 5.- eurot/ 1 laps (8. kuni 14.a.)
Hind sisaldab: retkejuhi teenust, tõukerattaid, kiivreid ja käibemaksu.
Info ja registreerimine: tel. 5141692, e-post: alutaguse@matkaklubi.ee
Retkedele on vajalik eelnev registreerimine. Koha retkel kindlustab tasutud osalustasu.
Rekvisiidid: Alutaguse Matkaklubi a/a EE222200221004124677 Swedbank.
Märksõna: Tõukerattamatk töölisasulas
Kui tasute teise inimese eest, siis palume märkida ka osaleja nimi. Kui tasute mitme inimese eest, siis palume märkida esindaja nimi. Loodusretkest loobumise puhul, makstud osalustasu ei tagastata, retkele võib saata enda asemel kedagi teist.

27. oktoobril 19.00 Kohtla-Nõmme Rahvamajas kontsert "SOMETHING WRONG". Laudadega kontsert, kus igaüks katab laua oma maitse järgi. Avatud kohvik! Võta kaasa hea tuju, palju sõpru ja naudi ameerika muusikat! Õhtu esineja on Lincoln Youree USA-st. Rohkem infot: 33 25 174.

3. novembril 16.00 Salongiõhtu Toila Seltsimajas „Andres Karu teekond tippu.” Koos Andres Karu lugude ja piltidega on võimalus teha üks tipputõus.
Andres Karu on olnud Endla näitleja, veidi kelner, mõnda aega velotakso juht, natukene raevaht, vahel seiklusfirmas instruktor ning õhtujuht ja pulmaisa. Oma esimeseks mägiseks eesmärgiks püstitas ta soovi tõusta iga loodusgeograafiliselt Euroopas asuva riigi kõrgeimasse tippu ning ta on esimene eestlane, kes seda teinud on.
Tänavu suvel ilmus ka raamat «Teekond tippu: Minu esimesed 51».
Raamatus on ta vallutatud tippude lood – ilustamata ja kolestamata, ehk veidi romantiseeritult, kuid faktidele põhinedes ja mõnusa huumoriga kirja pannud. Sissepääs prii! Avatud on Salongikohvik. Lisainfo: 53 428 705 Lea Rand.

5. novembril 13.00 Saka raamatukogus „Õppimine teeb õnnelikuks”. Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži keeltekeskuse juhataja, Aasta koolitaja 2018 Kaire Viil kohtub huvilistega vestlusringis Toila Raamatukogus, et jagada nõuandeid ja arutleda teemadel: Kuidas unistusi ellu viia? Tõhus eesmärkide püstitamine ning nende teostamine mõistliku aja jooksul. Kõigil osalejatel valmib tore inspiratsioonitahvel.

6. novembril 18.00 Toila raamatukogu Kella Kuue Kohtumiste Klubis „Säutsupääsuke Keiti Vilms”. Keiti Vilms on eesti kalamburist, digikirjanik  ja emakeele populariseerija.
Teda on kirjeldatud ka kui "raamatute ja lugemise propageerijat ning vanade sõnade velmajat ehk elluäratajat." Oma kalambuuride ja keeleteemaliste postitustega Twitteris, Facebookis ja Instagramis on Keiti Vilms tekitanud ja süvendanud paljudes jälgijates huvi ja armastust eesti keele vastu. Tänavu nägi ilmavalgust kalambuurikogumik "Poeetiliselt korrektne" (koos Mart Juure, Contra ja Oliver Lombiga). Alates septembrist 2017 juhib Keiti Vilms Vikerraadios rubriiki "Sõnasäuts". Olete oodatud Keitiga kohtumisele ja ehk sünnib koos temaga ka mõni uus sõnasäuts.

6. novembril 19.00 Kohtla-Nõmme Rahvamajas Rakvere Teatri etendus „Nagu peeglis”. Teater ei soovita lavastust alla 15-aastastele.
Kultuurisündmused kogus kokku
Lea Rand





No comments:

Post a Comment