Tuesday, November 12, 2019

Suvemeenutus



Selle aasta suvi on küll läbi, kuid ilusad hetked ja meenutused on need, mis saadava meid ka läbi sügise ja talve.
Küsisin mõnelt meie valla inimeselt, millega 2019. aasta suvi neile meelde jääb.

Ruth Kerov:Kindlasti tantsupidu, kus ise koos naisrühmaga Kuppari osalesin. Enne tantsupidu jättis kustumatu mälestuse tule teekond, millest sai osa ka meie Kohtla-Nõmme kogukond. Ja veel oli mul suur rõõm osa saada ühest ütlemata toredast pulmapeost Kihnu saarel. Loomulikult ei saa mainimata jätta, et augustikuus sain taas vanaemaks – sündis imetore tüdrukutirts Teele Liis.
Silja Sarap: Suve algust jääb meenutama, et korraldasime oma lasteaia meeskonnaga Toilas V Ida- Virumaa lasteaedade laulu- ja tantsupeo "Me oleme Virumaa lapsed". Lahe kogemus oli olla osatäitja rahvateatri etendusel "Punane kukk ja valged kitsed”. Meelde jääb kindlasti ka Metallica kontserdi külastamine. Võib öelda, et suvi oli tegus.”
Inna Toovis: „Minu suved on alati seotud koolide lõpetamistega ning ka see suvi polnud teistmoodi. Eriliseks teeb suve see, et minu kõige vanem lapselaps lõpetas kuldmedaliga gümnaasiumi ning asus kõrgharidust omandama Londonis, koolis nimega University of Westminster.”
Diana Astok: „2019. aasta suve jääb meenutama kolm imetoredat sündmust. Kõigepealt kindlasti see, et meie pere sai endale juurde uue imetoreda liikme. Teine oluline sündmus oli laulu- ja tantsupidu "Minu Arm" koos toredate tantsunaistega ning kolmas, mis kindlasti seda suve meenutab, on tore puhkusereis ilusale Kreeta saarele koos pere ning sõpradega.”
Tiit Salvan: „Esimesena meenub juubelilaulu- ja tantsupidu ning kogu riiki haarav melu enne ja pärast pidu. See oli väga suurepärase kavaga sündmus ning mida meenutada jätkub kauaks. Suvesse jääb ka reis, kuhu seekord lapsed lubasid elukaaslasega kahekesi üle hulga aja ehk paarikümne aasta. Hea põllu- ning aiasaak meeldis ka kindlasti kõigile. Oli kena suvi!”
Roland Peets: Möödunud suve jäävad meenutama koduvalla tegemised ja üritused. Heameelt teeb, et neid oli palju ja mitmekesiseid. Tore algatus oli suve alguses toimunud laat Toilas ja meelde jääb Skatepargi avamine Kohtla-Nõmmel. Eriline ja omamoodi kogemus oli õrnas vihmasajus välikino Vokas ja Toila sadamas toimunud muinastulede õhtu kohta võib öelda ainult SUPER! Meeleolukas ja meeldejääv on muidugi ka kolmenädalane retk koos hea seltskonnaga Lõuna-Euroopasse.”


Toila poiss Siim Otto pühendas aga kolm päeva oma suvest selleks, et Toila Käsitööverandal emale kööki uus vaip kududa. 3 päeva ja kolm meetrit! Ise ütles ta selle kohta, et see on palju toredam tegevus kui arvutis mänge mängida.

Suvemeenutused kogus kokku
Lea Rand

No comments:

Post a Comment