Tuesday, November 12, 2019

Õiguskorra ülevaade Toila vallas


Piirkonnapolitseinikuna annan ülevaate 2019. aasta esimese kuue kuu õiguskorrast Toila valla territooriumil võrdluses 2018. aasta esimese poolega.

Toila valla territooriumil pandi alates 1. jaanuarist 2019 toime kokku 36 kuritegu, võrreldes 2018 aasta sama perioodiga on tõusnud 14 kuriteo võrra. Enim ehk 12 kuritegu on registreeritud karistusseadustik § 121 tunnustel, mis olid kehalised väärkohtlemised. Võrreldes 2018. aasta esimese poolaastaga on nende kuriteoliikide osas olnud kasv täpselt poole võrra, ehk kuus juhtumit enam. Varavastaseid seevastu on registreeritud neljal korral, mis eelmise poolaastaga on isegi vähenenud ühe juhtumi võrra. Seevastu on registreeritud üks juhtum karistusseadustik § 264 alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. 
Liiklusalased kuriteod, kus tegemist on mootorsõiduki juhtimisega joobeseisundis karistusseadustik § 424 mõistes, registreeriti kuus. Nende osas oli kasv võrreldes 2018 aasta esimese poolega ühe juhtumi võrra.
Väärtegusid registreeriti valla territooriumil 353 korral, 2018. aasta samal perioodil oli 386. Lõviosa neist moodustavad liiklusalased (2019 esimesel poolaastal 320 ja 2018 esimesel perioodil 357), ülejäänu jaotus narko-, alkoholi-, karistus- ja relvaseaduse alasteks rikkumisteks.

Liiklusõnnetusi mõlemal poolaastal fikseeriti kolm, milles said kokku neli inimest vigastada. 2018. aastal ei hukkunud liiklusõnnetustes ühtegi inimest, 2019 esimesel poolaastal oli liiklusõnnetustes kaks hukkunut.

Üldine olukord on eelmise poolaastaga jäänud samale tasemele. Muret tekitavad endiselt politsei prioriteediks olnud liiklusalased, ning lähisuhte vägivalla juhtumid, mida on olnud 18 (2018 a esimesel poolel 21). Nendest viiel korral alustai kriminaalmenetlus, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on langenud kolme juhtumi võrra.

Kuna tänaseks on kooliaeg juba täistuurid peale võtnud, siis paluks nii sõidukijuhtidel, kui lapsevanematel olla laste suhtes tähelepanelikumad ning kaasliiklejate suhtes hoolivamad. Vaadake üle oma ja laste transpordivahendid – jalgrattad, tõukerattad jne, et kõik oleks korras ja vastaks ohutule kasutusele, samuti riiete küljes olevad helkurid.
Oleme teistele eeskujuks ja liikleme ohutult.


Juhan Reisi
piirkonnapolitseinik



No comments:

Post a Comment