Tuesday, January 12, 2021

Abivajajast ja hädaohus lapsest teatamise kord Toila vallas

 Käesolev kord reguleerib Toila vallas abivajavast ja hädasolevast lapsest teavitamist. 

Kord lähtub lastekaitseseaduse § 26, § 27, § 30, § 31. Kord avaldatakse Toila valla kodulehel.

1. Abivajavast lapsest teavitamine

1.1 Abivajav laps on laps, kelle heaolu on ohustatud või kelle puhul on tekkinud kahtlus tema väärkohtlemise, hooletusse jätmise või muu lapse õigusi rikkuva olukorra suhtes, ja laps, kelle käitumine ohustab tema enda või teiste isikute heaolu.

1.2 Kohustus abivajavast lapsest teatada on kõigil isikutel, kellel on olemas teave abivajavast lapsest.

1.3 Abivajavast lapsest tuleb viivitamata teatada Toila Vallavalitsuse lastekaitsespetsialisti telefonil 51906323, e-kirja teel eva.aleksandrina@toila.ee, Toila valla üldnumbril 336 9845, e-kirja teel toilavv@toila.ee või lasteabitelefonil 116 111.

1.4 Abivajava lapse kohta teate vastu võtnud ametiisik, kes ei ole lastekaitsespetsialist, on kohustatud teate viivitamata edastama lastekaitsespetsialistile või teda asendavale ametiisikule.

1.5 Abivajavast lapsest teatanud isikut ega teatamise fakti ei avalikustata, välja arvatud süüteomenetluses. Abivajavast lapsest teavitaval isikul on enda või oma perekonna kaitseks õigus jätta teavitamisel enda kohta andmed avaldamata.

2. Hädaohus olevast lapsest teavitamine

2.1 Hädaohus olev laps on laps, kes on oma elu või tervist ohustavas olukorras, ja laps, kelle käitumine ohustab tema enda või teiste isikute elu või tervist.

2.2 Kohustus hädaohus olevast lapsest teatada on kõigil isikutel, kellel on olemas teave hädaohus olevast lapsest.

2.3 Hädaohus olevast lapsest tuleb viivitamata teatada hädaabinumbril 112.

3. Lasteabitelefon

3.1 Lasteabitelefonile on oodatud kõik pöördumised, mis on seotud lastega, lapsi puudutavate teemadega või kui on vaja teatada abivajavast lapsest.

3.2 Pöördujateks võivad olla nii lapsed ise kui ka täiskasvanud – lapsevanemad, sugulased, spetsialistid, naabrid, sõbrad, tuttavad.

3.3 Lasteabitelefon 116 111 töötab üle-eestiliselt ööpäevaringselt ja kõned on kõigile helistajatele tasuta. Mobiiltelefonilt saab helistada ka siis, kui kõneaeg on otsas. Kui helistada ei soovita, saab nõuannet küsida ka interneti teel, kasutades selleks kas e-kirja või online nõustamise võimalust kodulehelt www.lasteabi.ee "Küsi abi" alt. Kõik pöördumised salvestatakse. Soovi korral saab pöörduja jääda anonüümseks.

TVL

1 comment:

  1. Pakume igasuguseid laene madala intressimääraga, 3%. Võite laenata mis tahes tähtaja jooksul 1–25 aastat ja laenata mis tahes summas 2000–50 000 000,00 naela mis tahes eesmärgil. Võite kandideerida whatsappi kaudu: +14092051142 või e-posti aadressil larryfox2017@hotmail.com

    ReplyDelete