Tuesday, January 12, 2021

Õiglase kaubanduse nädal Toila Gümnaasiumis

 

13.- 23.11.2020 toimus Toila Gümnaasiumis 9.-12. klasside õpilastele õiglase kaubanduse nädal, mille eesmärgiks oli õpilaste teadlikkuse tõstmine õiglase kaubanduse teemal.

Oleme 11. klassi õpilased. Meie uurimustöö teemaks on õiglane kaubandus ning seoses sellega otsustasime korraldada õiglase kaubanduse nädala, mille eesmärgiks oli õpilaste teadlikkuse tõstmine õiglasest kaubandusest. Valisime selle teema, kuna eelmisel aastal osalesime rahvusvahelisel õiglase kaubanduse nädalal, mille käigus käisime Jõhvi Rimis inimestele õiglasest kaubandusest rääkimas ja tutvustasime ka poes leiduvaid tooteid. Meid väga huvitab see teema ja selle aktuaalsus ning otsustasime ka oma uurimistöö sellel teemal teha.

Õiglase kaubanduse nädalal toimus erinevaid üritusi. Õpilased vaatasid filme, vastasid küsimustele filmide põhjal ning tegid plakateid inglise keeles. Tegime esitluse ja viisime läbi tunde, kus rääkisime õpilastele lähemalt õiglase kaubanduse tähtsusest ja selle põhimõtetest. Nädala lõpus toimus viktoriin Kahootis, kus panime õpilaste teadmised proovile. Esimese koha saavutas 11. klass. Auhinnaks oli maitsev õiglase kaubanduse maiustus.

Saime väga head tagasisidet õpilastelt ja ka meie juhendajalt. Õpilased arvasid, et nädal oli väga mitmekülgne ja esitlus väga hästi koostatud. Viktoriini põhjal saame öelda, et meie eesmärk sai täidetud ning õpilased on rohkem sellel teemal teadlikud.
Kui Teil tekkis huvi õiglase kaubanduse vastu ja soovite rohkem selle kohta teada, siis külastage lehekülge 
www.fairtrade.ee.


Valeria Getman ja Eliise Koivistoinen

No comments:

Post a Comment