Tuesday, January 12, 2021

Meie endi heaolu jaoks

 Käesoleval aastal meie ühingu poolt läbiviidud projekt "Tervisepäevad kõigile" oli suunatud Toila valla inimestele. 

Jaanuaris tuli Eesti Qigongi ühingut juhtiv Mart Parmas jälle  Vokka huvilistele treeninguid läbi viima.

Sel korral oli rõhuasetus selja ja kaela harjutustel, õppisime lihtsaid võtteid selja ja kaela valu leevendamiseks. Harjutasime enesemassaaži, millega saab lihastes ja liigestes olevaid vaevusi kontrolli all hoida. Samuti saime lühiülevaate akupuntuuri punktide mõjutamisest ja toimest kehale, ka oskuse lihaseid lõdvestada.

Kõik need harjutused on jõukohased  igas vanuses inimesele, et end ise aidata.

Aitäh Mardile! Hiinas käinuna oli treeneril näidata huvitavaid filme, ühtlasi pajatada  killukesi elust Hiinas. Osalejad  said kasulikke  teadmisi  ning jäid väga rahule.

Aitäh Toila vallavalitsusele, kelle toel  saime tutvuda Idamaade tervistava kehakultuuriga.


Miks me unustame?

Mälutreener Anu Jonuks valgustas meile oma tegemisi kodukohas Lääne-Virumaal. Ta korraldab eakate päevakeskustes jututubasid ja vestlusi, mis ergutavad kaasa mõtlema ning tekitavad positiivseid rõõmsaid emotsioone.

Abiks on Anule "Särts". See on vihik, milles on ülesanded täiskasvanutele lahendamiseks omaette või üheskoos oma vanade vanematega. Särtsu autorid on haridusgerontoloog Tiina Tambaum ja meie lektor Anu, konsultandiks Päästeamet.

Kolmas vihik – koduohutuse erinumber oli meie valla eakate suvises vestlusringis saadaval. Mõned viited sisule: Elukogemus versus teadmised. Milline värv on ohutu?  Mis on toas ohtlikku? 

Huvi korral võib neid vihikuid meie ühingust küsida.

Suvine vestlus Anuga toimus 27. augustil nii Voka kui Saka rahvamajas seltsielu, meeleolu ja tervist toetavana. Vanas eas ajutervise parandamiseks või allakäigu aeglustamiseks on ette nähtud erinevad tegevused ja harjutused. Näiteks kas meil on peas perearsti nõuande number, minu lähedase mobiili number jne.

Vestlusring "Miks me unustame" oli toetatud Toila vallavalitsuse poolt.



Kaja Rebane

MTÜ Meie Heaolu





No comments:

Post a Comment