Tuesday, January 12, 2021

Detsember

 

Peagi on käes aasta oodatuim ja kauneim aeg – jõulupühad. Jõuluajaga lõpetame aasta ja teeme kokkuvõtteid sellest, mis olnud.

Mööduv aasta oli keeruline ja raske kõigile. Eriti neile, kes sellel keerulisel ajal on pidanud töötama ja tegutsema nö eesliinil. Ent muudatusi oma elukorralduses ja tegemistes oleme moel või teisel ilmselt pidanud kõik tegema.

Kuid vaatamata kõigele oleme juba uue ootuses. Me ootame midagi head ja ilusat, ootame, et uuel aastal meie unistused täituksid, et meie ettevõtmised läheksid korda, ootame ilusat ja rahulikku jõuluaega, mis teeb kõiki kuidagi lapsemeelseks. Lapsed ootavad muidugi üle kõige jõuluvana oma kingikotiga. Kingitus on aga see, mis peaks igaühele rõõmu valmistama. Kutsun teid sel aastal kingituste tegemisel ja ostmisel toetama kohalikke tootjaid. Jätame igasugused imevidinad Hiinast tellimata ja toetame neid, kes meie ümber iga päev oma kätega imelisi asju loovad. Praegu on see toetus neile eriti tähtis.

Anda saab aga mitmeti. Alati ei pea andmine väljenduma mingis esemes või asjas. Rõõmu valmistamiseks ei ole palju vaja. Selleks võib olla hea sõna, millegi halvasti öeldu andekspalumine, abikäe ulatamine sellele, kes on su lähedal… Kes otsib, see leiab ikka võimaluse kuidagi teisele head teha. Selline heategemine valmistab aga rõõmu nii vastuvõtjale kui andjale endale. See, kes on kogenud andmise rõõmu, tahab seda ikka ja jälle taas tunda. Olgu siis meilgi jõulude ajal rõõmu nii andmisest kui vastuvõtmisest.

Ongi käes aeg tõmmata Toila valla lehe 2020. aasta viimne trükitriip ja võtta mõttes kokku kirja pandud tõed. Pean tunnistama, et vaatamata kõigele oli huvitav aasta. Püüdsin teieni tuua meie valla sündmusi, uudiseid ja hetkeseisu. Eks kõik jõudis sageli lugejani ka tänu Sinule, hea kaaskirjutaja, kes Sa ei pidanud paljuks oma mõtteid teistega jagada.

Soovin, et uus aasta täidaks Su soovid ja leheveerud pakuksid huvitavat lugemist tänu Sinu sulelennule!

Soovin Toila valla lehe lugejatele kauneid jõule ning uueks aastaks usku, tervist ja lootust endasse ning kaaslastesse, kinkigem üksteisele aega ja ilusaid hetki!

Teie

Lea Rand



No comments:

Post a Comment