Tuesday, January 12, 2021

Mida tõi aasta 2020 Toila Gümnaasiumi sõnakunstnikele?

 


Talvekuul meri on tumehall

ja lained laksuvad randa.

Maailmal rohkem on muresid,

kui lained jaksavad kanda…


Taevas on pime ja pilvine,

lootus seal kusagil magab.

Pisarad kipuvad silmile,

valgus on pilvede taga.


(Daniel Karjuhin)

Kohe- kohe lõppev aasta tõi kaasa igasuguseid tundeid: kurbust, muret, tänulikkust, uudsust ja …lootust.

Meie kooli korraldada on olnud juba mitmeid aastaid kaks maakondlikku üritust. Kevadel toimub vendade Liivide konkurss, kus võitja saab võimaluse esindada Ida-Virumaad vabariiklikul konkursil, mis sel aastal oli juba XXXII ja sügisel meretemaatikaga seonduv konkurss “Meri. Meri? Meri!”

Eriolukorra tõttu kolis Liivide võistlus Facebooki lehele. Õpilaste juhendamine toimus kirjavahetuse teel. Koos oma juhendatavaga valisime tekstid, panime paika ajakava, kuid ülejäänu tegid ära lapsevanemad. Nemad jälgisid ja järgisid, et nende võsuke saaks osaleda, leidsid võimaluse, kus ja kuidas etlemist filmida ja teistele vaatamiseks ning eriti kuulamiseks üles riputada. Oleme väga tänulikud peredele, kes oma laste mitmekülgseid huvisid toetavad, siinkohal eriline tänu Marten Aluoja ja Maria Saveljeva vanematele – just nemad aitasid oma lastel virtuaaletlusel osaleda.

Sel aastal osalesime esimest korda Kalju Lepiku auks korraldataval konkursil. 10. oktoobril tähistati Koerus kirjaniku 100. sünniaastapäeva. Tänud Mats Peetsalu perele, kes lubasid noormehe õpetajaga puhkepäeval mööda Eestit rändama ja omaloomingut esitama. See luulevõistlus toimub tavaliselt Koeru Aruküla mõisas, aga uut haigusepuhangut kartes kolis seekord kultuurimajja, kus osalejad ja publik olid nõuetekohaselt hajutatud.

Mereteemalise etluskonkursi ajaks olimegi taas distantsõppele saadetud ja pidime oma ürituse teisiti korraldama. Seekord hindasime ainult meile saadetud noorte luuletajate omaloomingut.

Osalejaid oli maakonna kolmest koolist 31: Toila Gümnaasiumist (19 õpilast), K- Järve Tammiku Põhikoolist (11 õpilast) ja Mäetaguse Põhikoolist (üks õpilane).

Katrin Kivimeister

1 comment:

  1. Pakume igasuguseid laene madala intressimääraga, 3%. Võite laenata mis tahes tähtaja jooksul 1–25 aastat ja laenata mis tahes summas 2000–50 000 000,00 naela mis tahes eesmärgil. Võite kandideerida whatsappi kaudu: +14092051142 või e-posti aadressil larryfox2017@hotmail.com

    ReplyDelete